+46 35 - 17 48 00 info@nordifa.se

De flesta sport-, och ishallar, precis som arenor av olika slag har samma problem, nämligen ekonomin. Det är väldigt få anläggningar som får kostnader och intäkter att balansera; och i de flesta fall är det skattebetalarna som får stå för underskottet.

Den bästa och enklaste lösningen är naturligtvis att öka intäkterna, dvs att också använda anläggningen till annat än sport. Och gärna till arrangemang som ger rejäla hyresinkomster, t ex konserter, events, kongresser och liknande.

Men då gäller det att lösa problemet med golvet. Ishallar har kall och hal is som måste isoleras, sporthallar och arenor har känsliga golv som varken klarar högklackat eller humparkängor. Det finns två tänkbara lösningar, antingen att täcka golvet/isen med massor av mindre plattor, eller att använda en skyddsmatta på rulle, t ex Rinktex från Nordifa.

Fördelen med Rinktex är att mattan går snabbt att rulla ut. Scandinavium förvandlar sin hockeyrink till konsertsal på två timmar. Och likadant är det på Globen, Kinnarp arena, bandyhallen i Lidköping osv.
Arena Vesterhavet i Falkenberg är en av de första som använder Rinktex för att skydda det känsliga golvet i sin idrottshall när lokalen ska användas till annat. Mattan används vid julshower, konserter och liknande.