+46 35 - 17 48 00 info@nordifa.se

Den globala efterfrågan efter hållbara material bara ökar och ökar. Material såsom mikroplaster och MDF håller på att fasas ut av propositioner inom EU och fokuset på miljövänliga alternativ blir starkare och starkare.

Så varför skulle du nöja dig med mindre än ett 100% återvinningsbart konstruktionsmaterial som är tillverkat med 100% förnybar energi från sol, vatten och vind?

Eller varför inte stretcha det lite, varför skulle du nöja dig med mindre än ett 100% återvinningsbart, biologiskt nedbrytbart material som du kan forma precis hur du vill, tillverkat med 100% förnybar energi?

Eller varför inte gå hela vägen och välja ett 100% återvinningsbart, biologiskt nedbrytbart, ätbart material tillverkat av naturliga fibrer såsom ull och majsstärkelse tillverkat med 100% förnybar energi i Sverige?

Med dagens teknik och råmaterial så kan vi t.ex. tillverka en 100% naturlig, formpressad lampskärm i textil. Vi kan göra en flamsäker akustisk panel i återvunnen PET som klarar alla brandkrav för offentlig miljö. Eller kanske vill du ha en skottsäker fåtölj som skall hålla i hundra år?

Nordifa tillverkar hållbara, smarta textila konstruktionsmaterial i Sverige och vi är marknadsledande inom formpressad filt för alla typer av applikationer. Vi har över 100 års erfarenhet av textiltillverkning och arbetar med alla typer av råmaterial, från avancerade polymerer till återvunnen ull.

Vi har starka referenser från möbel och bilindustrin där vi arbetar med ledande designers och tillverkare. Vi anskaffar alla våra material från Europa och förutom att vara ISO 9001 och 14001 certifierade så uppfyller våra material alla krav gällande REACH, Svhc, ROHS och California Proposition 85. All tillverkning sker i Halmstad i vår helt kemikalie- och tillsatsfria process som drivs av 100% förnybar energi.

Så hör av dig om du vill veta mer, eller testa våra material, vi vill verkligen veta vad DU skulle göra med en ätbar, formbar textil.

Vi ses på Möbelmässan i Stockholm,

Fredrik Janstorp, Försäljningschef

sales@nordifa.se info@nordifa.se 035-17 48 00