+46 35 - 17 48 00 info@nordifa.se

Kemikoncernen Evonik är en av världens ledande tillverkare av syntetfiber för tekniska applikationer. En av deras unika produkter är P84 – en fiber med unika egenskaper som ger stora fördelar vid filtrering – trilobal fiberprofil som ger stor aktiv area och därigenom högre avskiljning, god kemisk resistens och låg energiförbrukning tack vare lågt tryckfall.

Nordifa har ett nära samarbete med Evonik – både när det gäller att hitta nya applikationer och att återföra erfarenheter från fältet.

Nu har kemisterna hos Evonik fortsatt sitt utvecklingsarbete. Detta har resulterat i det nya fibermaterialet P84 HT, som förutom alla välbekanta fördelar som P84 redan har, nu klarar kontinuerlig drift ända upp till 280°C med bibehållen flexibilitet och utan påvisbara dimensionsförändringar.

Nordifa är den enda tillverkaren i Norden som har en komplett produktionskedja, hela vägen från fiber till funktion. Och vi har stor erfarenhet av att tillverka filterslangar och filterpåsar i det traditionella P84-materialet för applikationer med hög driftstemperatur.

Vilka fördelar i din drift kan du uppnå med nya P84 HT? Hör av dig till oss så tar vi en pratstund om driftsförutsättningar och materialval.

Välkommen!