e

Smart lösning för bullerdämpning av restauranger

Fiskekrogen vid Lilla Torget har varit en kulinarisk institution i Göteborg ända sedan förra seklet. Till den klassiska lokalen söker sig de gäster som verkligen har fisk och skaldjur som passion. Sedan 1996 drivs restaurangen av Lars Ahlström – en av de starkast lysande stjärnorna på västkustens kroghimmel.

Men allt har inte varit frid och fröjd. Ofta har restauranger i gamla hus stenväggar och stengolv, och det skapar ingen bra ljudmiljö. Ordet över till Fredrik Wendt, W8 Hotel DesignGroup, som arbetat med inredningen av Fiskekrogen:

– Jag har lång erfarenhet, både som musiker på scen och att ta hand om kroggäster. Sedan länge arbetar jag som inredare med fokus på hotell och restauranger, där akustik är en viktig del för att skapa rätt miljö.

– Utmaningen är att kombinera lokal, möbler, ljus, golv och textilier till en upplevelse som passar lokalens syfte. Självklart anlitar vi akustiker när det behövs, men i de flesta fall är min erfarenhet som musiker tillräcklig – jag hör direkt när ljudmiljön är fel.

– För att få rätsida på akustiken på Fiskekrogen i Göteborg krävdes ett antal kvadratmeter absorberande material. Vi valde Nordifas akustikfilt som vi skar till och monterade under borden, vilket var tillräckligt. Så enkelt kan det vara ibland, avslutar Fredrik Wendt.  

To Top