e

Konceptbil med handformad inredning

Geely Design är en internationell organisation som designar bilar, både åt det nya varumärket Lynk & Co och åt ägaren - kinesiska Geely. Man arbetar dessutom, lite udda, med taxibilar för London.

Verksamheten i Göteborg är dock enbart fokuserad på varumärket Lynk & Co, och där samarbetar man med CEVT (China Euro Vehicle Technology AB) som utvecklar plattformar åt både Lynk & Co, Geely och Volvo Cars.

Den nya bilmodellen Lynk & Co 01 har kallats världens mest uppkopplade bil. Geely Design har också tagit fram en sedanmodell som döpts till Lynk & Co 03.

De bilar som säljs under varumärket Lynk & Co kommer att säljas i egna butiker och på nätet. Man tänker också introducera ett helt nytt sätt att äga bil – ett prenumerationssystem.

Förutom detta har Geely Design utvecklat en konceptbil (Lynk & Co Concept Car) som innehåller massor av nytänkande och ny teknik på en rad områden. Mycket är givetvis hemligt, men vi kan avslöja att ett antal inredningsdetaljer är tillverkade av Nordifas formpressade filt, som handformats av projektets designers.  

To Top